Laboratoriumonderzoek

Inzicht en feiten

PCOS gaat gepaard met verstoringen in het lichaam. Weet jij welke verstoringen bij jou de oorzaak zijn van je klachten?

Middels laboratoriumonderzoek kan inzicht worden vergroot in de elementen die afwijken, waardoor interventies meer gericht (en met meer succes) kunnen worden ingezet.  Dergelijk onderzoek kan deel uitmaken van een traject die we samen doorlopen.

Eerst de intake

Er zijn veel verschillende onderzoeken mogelijk: van de urine, ontlasting, speeksel en bloed. Natuurlijk zijn hier ook kosten aan verbonden. Om de kosten te drukken en gericht te kunnen onderzoeken, vind in het traject eerst een intake plaats waardoor we kunnen bepalen welke onderzoeken voor jou van meerwaarde kunnen zijn. Na de intake zal ik de procedure in gang zetten als een aanvraag via mij loopt of verwijs ik je naar de juiste site waar je zelf tests kunt aanschaffen. Om naast de lab-testen alvast aan jouw gezondheid te werken, plannen we na de intake een eerste vervolggesprek om hiermee aan de slag te gaan.

Thuis af te nemen

Je krijgt het testmateriaal thuis gestuurd en kan dit zelf afnemen. Bloedonderzoek kan je laten afnemen bij een prikpunt in de buurt. Ik zal je van tevoren inlichten over het afnameproces en wat van jou hierin wordt verwacht voor een goede uitslag. Ook kan je mij altijd bereiken voor hulp in dit proces. Zodra de uitslag binnen is bespreken we in onze volgende afspraak de uitslag en nieuwe inzichten verweven we met de interventies die we inzetten.

Gedegen laboratoria

Ik werk samen met laboratoriums die garant staan voor de beste kwaliteit (zoals Medivere en Pro Health Medical). De keuze voor een lab is afhankelijk van de benodigde test(s). Bij meer complexe uitslagen werk ik samen met de therapeuten op het spreekuur van deze laboratoria, ten behoeve van de kwaliteit van de interpretatie van de uitslag.
Tevens volg ik supervisie bij Marijke de Waal Malefijt van Praktijk Gottswaal, waar ik complexe situaties inbreng. Daarnaast volg ik regelmatig relavante bij- en nascholing.

Je hebt geen inzicht in de behoeftes van je lichaam

Veel gezondheidsklachten zijn complex en hangen met veel aspecten samen. Ook kan het even duren voordat aanpassingen in je levensstijl leiden tot meer gezondheid en minder klachten. Wanneer weet je of je op de goede weg bent? Wanneer weet je of je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? Of misschien ben je nu dingen aan het aanpassen, die niet ten grondslag liggen van je klachten? Of heb je het idee dat je alles al goed doet, maar ervaar je nog steeds veel PCOS klachten? Hoe kan dat, wat ligt er dwars?

Je wilt feitelijke informatie zodat je gerichter kunt bijsturen

Na laboratoriumonderzoek heb je meer inzichtelijk wat voor stappen je moet zetten om verbetering te realiseren en je kan jouw klachten en ervaringen leren koppelen aan wetenschap. Het geeft je handvatten om beter naar je lichaam te leren luisteren en ook te begrijpen wat het je probeert te vertellen.

Meten = weten!

Hoewel veel leefstijlaanpassingen onlosmakelijk verbonden zijn met gedragsverandering kan het fijn zijn dat beschikbare feitelijke kennis inzichtelijk wordt. Dit ondersteunt je in jouw beweegredenen voor die verandering en geeft concrete feedback op wat je aan het doen bent. 

Kosten van de tests wisselen en zal ik in de intake met je bespreken.

De kosten van het traject zijn dus exclusief de laboratoriumkosten. 

Hoewel veel leefstijlaanpassingen onlosmakelijk verbonden zijn met gedragsverandering kan het fijn zijn dat beschikbare feitelijke kennis inzichtelijk wordt. Dit ondersteunt je in jouw beweegredenen voor die verandering en geeft concrete feedback op wat je aan het doen bent.

Kosten van de tests wisselen en zal ik in de intake met je bespreken. De kosten van het traject zijn dus exclusief de laboratoriumkosten.