Laboratoriumonderzoek

Inzicht en feiten

Gezondheidsklachten gaan gepaard met verstoringen in het lichaam. Veel aspecten hebben invloed op elkaar.
Middels laboratoriumonderzoek kan inzicht worden vergroot in de elementen die afwijken, waardoor interventies meer gericht (en met meer succes) kunnen worden ingezet.  De testen maken onderdeel uit van een leefstijladvies-traject van vier consulten.

Eerst de intake

Er zijn veel verschillende onderzoeken mogelijk: van de urine, ontlasting, speeksel en bloed. Natuurlijk zijn hier ook kosten aan verbonden. Om de kosten te drukken en gericht te kunnen onderzoeken, wordt gestart met een intake waardoor we kunnen bepalen welke onderzoeken voor jou van meerwaarde kunnen zijn. Na de intake zal ik de procedure in gang zetten. Om naast de lab-testen alvast aan jouw gezondheid te werken, plannen we na de intake een eerste vervolggesprek om alvast met jouw gezondheid aan de slag te gaan.

Thuis af te nemen

Je krijgt het testmateriaal thuis gestuurd en kan dit zelf afnemen. Bloedonderzoek kan je laten afnemen bij een prikpunt in de buurt. Ik zal je van tevoren inlichten over het afnameproces en wat van jou hierin wordt verwacht voor een goede uitslag. Ook kan je mij altijd bereiken voor hulp in dit proces. Zodra de uitslag binnen is maken we een derde afspraak om de uitslag te interpreteren, te verwerken in ons plan en te verweven met de andere leefstijlinterventies. 4 tot 6 weken later vindt ons vierde en tevens laatste gesprek plaats.

Gedegen laboratoria

Ik werk samen met laboratoriums die garant staan voor de beste kwaliteit (zoals Medivere en RP Analytic). De keuze voor een lab is afhankelijk van de benodigde test(s). Bij meer complexe uitslagen werk ik samen met de therapeuten op het spreekuur van deze laboratoria, ten behoeve van de kwaliteit van de interpretatie van de uitslag.

Je hebt geen inzicht in de behoeftes van je lichaam

Veel gezondheidsklachten zijn complex en hangen met veel aspecten samen. Ook kan het even duren voordat aanpassingen in je levensstijl leiden tot meer gezondheid en minder klachten. Wanneer weet je of je op de goede weg bent? Wanneer weet je of je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? Of misschien ben je nu dingen aan het aanpassen, die niet ten grondslag liggen van je klachten? Of heb je het idee dat je alles al goed doet, maar ervaar je nog steeds veel onregelmatigheid in je cyclus(of andere gezondheidsklachten)? Hoe kan dat, wat ligt er dwars?

Je wilt feitelijke informatie zodat je gerichter kunt bijsturen

Na laboratoriumonderzoek heb je meer inzichtelijk wat voor stappen je moet zetten om verbetering te realiseren en je kan jouw klachten en ervaringen leren koppelen aan wetenschap. Het geeft je handvatten om beter naar je lichaam te leren luisteren en ook te begrijpen wat het je probeert te vertellen.

Meten = weten!

Hoewel veel leefstijlaanpassingen onlosmakelijk verbonden zijn met gedragsverandering kan het fijn zijn dat beschikbare feitelijke kennis inzichtelijk wordt. Dit ondersteunt je in jouw beweegredenen voor die verandering en geeft concrete feedback op wat je aan het doen bent.

De kosten van dit traject á vier consulten zijn 395 euro. 

Kosten van de tests wisselen en zal ik in de intake met je bespreken.

De kosten van het traject zijn dus exclusief de laboratoriumkosten. 

Hoewel veel leefstijlaanpassingen onlosmakelijk verbonden zijn met gedragsverandering kan het fijn zijn dat beschikbare feitelijke kennis inzichtelijk wordt. Dit ondersteunt je in jouw beweegredenen voor die verandering en geeft concrete feedback op wat je aan het doen bent.

De kosten van dit traject á vier consulten zijn 395 euro. 

Kosten van de tests wisselen en zal ik in de intake met je bespreken. De kosten van het traject zijn dus exclusief de laboratoriumkosten.