Welkom!

Mijn naam is Loes

Sinds 2008 heb ik mijn neus gestoten, fouten gemaakt, onderzoek gedaan, uur na uur gestudeerd en scholing gevolgd om te staan waar ik nu ben. Vanuit hier help ik jou graag op weg zodat jd niet in dezelfde valkuilen stapt en je jouw PCOS klachten snel gedag te zeggen. 

In 2008 werd ik getrakteerd met de diagnose PCOS: sindsdien ben ik op zoek gegaan naar de oplossing van mijn klachten af te komen die van grote invloed waren op mijn welzijn.

Aan het begin was ik absoluut onbewust over wat er in mijn lichaam gebeurde. Ik kon ontzettend veel slapen of overdag ineens heel slap worden en overspoeld worden door moeheid (Ik heb vaak genoeg mijn auto geparkeerd om even te gaan slapen). Ik snapte niets van die constante behoefte om te snoepen, de enorme gewichtstoename in korte tijd of mijn heftige reactie op de anticonceptiepil. De pil is toch normaal? Dan nemen toch alle vrouwen?

Insulineresistentie, oestrogeendominantie, moodswings, pijnlijke borsten, zwaarmoedigheid, overbeharing, acné, darmproblemen, allergieën, constante onrust in mijn hoofd, concentratieproblemen en een wattenhoofd…. Ik heb het allemaal gekend.

Gelukkig is er in de afgelopen jaren heel veel veranderd en is er steeds meer kwalitatieve informatie op internet te vinden over PCOS. De jaren van hier en daar een vage blog die je het gevoel gaf dat je lever over is met PCOS, zijn echt wel voorbij.

Toch blijft het een uitdaging om op een PCOS-vriendelijke manier je leven te gaan leiden en de juiste voedingskeuzes te maken. Ook hier kan ik je vast de hand schudden, want ik heb ontzettend veel geprobeerd. Bij de huisarts en gyneacoloog kwam ik niet verder dan een stuk of wat hormoonkuren, primolut, de anticonceptiepil en een spiraal. Toen ik hierdoor alleen maar meer klachten kreeg, besloot ik het in voeding en leefstijl te zoeken: detoxen, heel weinig eten, paleo, extreem veel sporten en bewegen, alles weer laten vieren, twee jaar vegan, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, Intermittend Fasten, elke dag caloriën tellen… I tried it all. Daarnaast heb ik voor ontzettend veel geld veel supplementen een serieuze kans gegeven – zonder het gewenste resultaat.

Stap bij stap vond ik wat wel en niet hielp, maar geen van deze methodes was dé oplossing om van mijn PCOS af te komen.

 

Jarenlang ben ik in alle informatie gedoken die ik kon vinden over hormonen en PCOS. Ik leerde over de biologie en fysiologie van ons lichaam en door alle tegenstrijdige wetenschappelijk onderbouwde informatie heen te kijken. Daarnaast verdiepte ik mij in de psychologie, hoe gedrag te veranderen en beïnvloeden en heb ik heel wat stappen moeten maken om ook met mijn mindset PCOS anders te gaan benaderen om lekker in mijn vel te gaan zitten. 

Ook besloot ik mij naast alle losse cursussen en zelfstudie nog meer te verdiepen en startte  in 2019 de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut. 

En met succes! Ik weet nu waar de oplossing ligt om geen klachten van PCOS meer te ervaren. Ik ben mijn lichaam gaan voeden met véél hoogwaardige voeding, ik ben mijn metabolisme gaan ondersteunen, darmen gaan verbeteren en ontgiftings-capaciteit gaan helpen. Daarnaast zijn slaap, rust, ademhaling en de juiste supplementen veel meer in mijn leven aanwezig en weet ik ook waaróm ik wat doe.

Ondertussen heb ik het ook als mijn doel gesteld om met Het PCOS Kompas vrouwen met PCOS en hormonale klachten te helpen om inzicht te krijgen in hun lichaam zodat ze leren hoe ze voor hun lichaam kunnen zorgen in plaats van er steeds de strijd mee aan. 

Het resultaat hiervan is een gezonde relatie met je lichaam, inzicht in de signalen die het je geeft en know-how hoe je hier het beste op kunt reageren. 
Ik ben heel blij dat ik dit weet & ik deel dit graag met jou!

Ik hoop je te ontmoeten.

Liefs, Loes 

 

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor mijn e-maillijst.