De afgelopen weken heb ik je meegenomen in mijn verhaal. Maar, waarom deel ik dit eigenlijk?

blog 4 19-5

– Ik vind het bizar dat er zoveel vrouwen met PCOS klachten rondlopen
– Ik weet dat het anders en beter kan
– Ik heb een nogal grote interesse voor gezondheid en het nemen van verantwoordelijkheid hierin
– De resultaten zijn te fijn om voor mezelf te houden 

En het kunnen ook jouw resultaten worden!

De afgelopen tien jaar heb ik stap voor stap ervaren dat het anders kan. Dat PCOS niet bepalend hoeft te zijn, dat er weldegelijk mogelijkheden zijn. Dat PCOS vaak een gevolg is van een bepaalde levensstijl, en daarmee omkeerbaar kan zijn.

Ik kwam gaandeweg veel verhalen tegen van andere vrouwen met PCOS en ik zag zoveel vragen, zoveel onwetendheid. Heel herkenbaar enerzijds, maar bij sommige vragen ben ik ervan overtuigd dat als ze beantwoord worden het zo goed anders kan (en dat je er zo veel invloed op hebt).

Zo frustrerend, als je klachten alleen maar toenemen door de stress van een onvervulde kinderwens..
Of dat je lekker in je vel wilt zitten, maar simpelweg niet van de kilo’s afkomt die je graag kwijt wilt..
Of dat je soms in dienst lijkt te zijn van je ‘moodswings’, in plaats van hierin zelf de regie te hebben.

PCOS kent vele symptomen, de ene vrouw heeft andere klachten als de andere.
Hoe vind je wat werkt voor jou? Zeg het maar…

Hoewel de reguliere geneeskunde soms fantastisch is, helpt het advies van doktoren je niet altijd verder.

Ik wil gaan bijdragen aan de gezondheid van vrouwen met PCOS, omdat ik uit eigen ervaring en door opgedane kennis weet hoeveel er te winnen is. En omdat ik het super waardevol vind andere vrouwen hierbij te kunnen helpen. Ik wil die vrouwen helpen, die zelf ‘in charge’ willen zijn van hun leven en bereid zijn hier stappen in te gaan zetten.

Want ik geloof écht dat het kan.

De belangrijkste stap ligt in mijn ogen bij acceptatie. Accepteren dat PCOS een deel van jou is, dat het niet negatief hoeft te zijn. Dat het je kan helpen goed voor jezelf te zorgen, dat klachten te verminderen zijn en dat het geen gevecht meer hoeft te zijn.  Maar de enige die hier invloed op heeft, ben jij zelf.

PCOS heeft mij ontzettend gefrustreerd en dwars gezeten. Ik ben heel blij dat dit niet meer zo is, dat ik het een deel van mij vind en dat het mij zoveel geleerd heeft. Dat is wat ik wil delen; ik geloof dat jij jouw gezondheid veel meer positief kan beïnvloeden dan je nu denkt.
Aan de andere kant zijn er zoveel mogelijkheden te vinden op internet, zoveel informatie.. Wat is nou goed? Wat werkt voor jou? Hier wil ik op ingaan en je bij helpen. 

Dus let me know! Wat zoek jij?

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor mijn e-maillijst.

Shopping Basket

Hey! Leuk dat je op mijn site bent beland en top dat je meer informatie zoekt over PCOS!

Sinds 2 september 2021 is Het PCOS Kompas niet meer actief. Ik ben samen gegaan met PCOS Platform en samen hebben wij op www.pcosplatform.nl betrouwbare artikelen, gespecialiseerde producten (zoals een gratis PCOS test, receptenboeken, weekmenu's, online programma 'De PCOS Balans Formule' en 1 op 1 coachingstrajecten) en diverse podcast voor jou samengesteld. We werken bij PCOS Platform met diverse deskundigen om zo tot de beste aanpak van PCOS te kunnen komen zodat jíj lekker in je vel kan gaan zitten. Zien we je daar? :)

Veel liefs,

Loes & Isabelle